0

Capone

Trots att Corman endast producerade denna rulle från 1975 innehåller den mycket fiktion om Capone så som biografi ska man inte lita på den, men för en underhållande stund så passar den in bra.

Bitches and hoes, man....bitches and hoes

Exakt vad Al Capone gjorde innan han blev stor har aldrig riktigt dokumenterats så bra, så här får vi lite mambo jambo folk tänkt upp och gjort till film.  Al Capone är en vanlig smågangster som utför uppdrag till en högt uppsatt kingpin Johnny Torrio. Detta är som en version av Scarface utan Tony Montanas briljanta närvaro. Men när Spritförbudet slog till blir konkurrensen hård och rival gäng planerar att ha ihjäl Torrios närmaste män. Al Capone blir en av de högt uppsatta i gänget snart och ställs emot tuffa motståndare som Bugs Moran och Hymie Weiss. Fler mord sker och Capones makt bara växer, växer så högt att han tillslut kan åstadkomma St.Valenteins massakern. Men han vet inte att värdiga motståndare i form av the omutbara flitigt jobbar emot honom för att få honom i fängelse en gång för alla.

 Italian Stallion han själv spelar en stor roll i filmen

Capone, thy name be medioker. Det är det enda man kan saga, en medioker film som inte bjuder på något speciellt, skådespeleriet är okay, inget märkvärdigt men inte fruktansvärt heller. Scenerna där folk skjuter hej vilt är också medioker. Capone är inte lika hotfull som han brukar vara och birollerna är inte alls lika intressanta som i St.Valentines Day Massacre. St.Valentines Day Massacre är den bättre filmen och Capone håller inte måttet jämnfört med den, ska du se en av Cormans Capone rullar se St.Valentines Day Massacre istället, mer sann till sanningen, bättre skådespel och mer info om karaktärerna som är baserad på riktiga människor. Annars är filmen ett bra sett att ta död på  96 minuter. Capone är lika mycket en biografi av Al Capones liv som Bubba Ho-Tep är utav Elvis liv. Capone får 2,5/5 guldkameror.

Markus