0

Big Money Hustlas

Fans till ”skräck” rap bandet Insane Clown Posse kallas för Juggalos, och för att få det över snabbt, jag är inte en Juggalo men jag har hört deras låt Miracles som blev känd med frasen ” Fucking Magnets, how do they work”. Låten handlar om hur Insane Clown Posse duon finner allt vackert och är mirakel, inte vetenskap, man fuck science. Men 2001 tog clown jävlarna steget in i Hollywood med Big Money Hustlas. Deras musik har fått negativa reaktioner från majoriteten av de som har hört dem(inklusive mig) men hur är de på film?

 "It's that motherfucker they call Sugar Bear."

Sugar Bear är världens tuffaste snut typ, han tar inte skit från någon och bara glider värre än en segelbåt. Men staden han kommer till styrs av en brutal gangster vid namn Big baby Sweets och hans kumpaner Big Stank och Lil´Poot, men Sweets hemliga vapen är en brutal dödsmaskins ninja, Hack som gör Sweets ostoppbar. Sweets kräver alla drogdealers på pengar och de som inte säljer nog får Hack ta hand om, till och med knark prästen får smaka krut. Sugar Bear lägger sig i Sweets affärer då stadens poliser är lika inkompetenta som alla ungdomar i Fredag Den 13ne filmerna tillsammans, detta får Sweets att förlora pengar och Sweets älskar pengar så det enda vettiga? Ta död på något Sugar Bear älskar, en 150 kgs strippa som vi tyvärr får massa matskämt och brutala sex scener med. Hennes död tar Sugar Bear så hårt så han lägger ner, men ett besök av Dolemite han själv peppar upp Sugar Bear nog för att bryta ut helvetet på Big Baby Sweets och hans gäng.

 "You got my money motherfucker?"

Big Money Hustlas är en lustig film. Varför Violent J och Shaggy 2 Dope(sämsta hiphop namnen om jag får säga) går runt i sitt smink hela dagen är ett mysterium, visst det är ikoniskt och KISS gjorde detsamma i deras film, Kiss Meets the Phantom of the Park (den sparar vi till en regnig dag) så vart ifrån de har fått det är inte svårt att se. Big Baby Sweets hejdukar spelade av rapparna Jaime Madrox och Monoxide Child är nästan lika dåliga som jar Jar Binks, Harland Williams Sheriff försöker få några skratt och kommer nog närmast till det. Men det finns något positivt med filmen, Vissa running jokes som trumpeten som spelas varje gång någon säger Sugar Bear blir lätt irriterande men har ett värdigt avslut. Big baby Sweets sätt att säga ” I want my mother fucking Monee…eehh” är nog det mest positiva i filmen. Som tur är, är filmen ingen musikal utan en ren parodi på explotation filmer med gangsters och poliser. Filmens minus tar ut filmens plus så filmen får en svag 1,5 av 5 guldkameror. Vissa scener får en att fnittra men filmen känns utdragen och innehåller mycket skit men Ruby Ray Moore, känd som Dolemite från filmerna om Dolemite är alltid acceptabelt. Tyvärr fick filmen en uppföljare, Big Money Rustlas en västern med samma tema som sög mer än denna, men Ron Jeremy poppade upp i ett cameo…..det var det enda positiva med den filmen, slut….Insane Clown Posse kan inte göra bra filmer, men de kan verkligen köra slut på ett bra skämt riktigt fort.

 
Ush, nu känner jag mig som om jag fått klamydia från en lyktstolpe, Behöver lite riktig gangster film nu!
 
Markus