0

In The Loop

Filmfetts 1 års dag närmar sig och vi har kommit till den tidspunkten i Bloggens historia då vi måste inse att filmerna vi ofta reviwar inte har stil, visst vi hade mycket italienskt under halloween och det kommer komma mycket mer italienskt, men hittills har det mest varit action/sleeze/sci-fi och en och annan skitfilm. SÅ nu kommer en film om politik satir från England, är inte detta stil nog för ett Pulitzerpris vet jag inte vad som är.

In the loop är baserad på den brittiske tv-serien The Thick of it som också handlar om livet i de innre kretsarna av den brittiske regeringen där Malcolm Tucker styr med järnklo och fler svordommar än knasiga namn i ” Sagan om ringen” böckerna och tro mig Serien är se värd endast för Peter Capaldis skådespel som Malcolm Tucker och som tur är spelar Malcolm Tucker en stor roll i filmen In The Loop som också har Tom Hallander, Gina McKee och den nyligen avlidne James Gandolfini i sig.

“I'll hit you so hard in the face you'll be shitting teeth.”
 

Biståndsministern Simon Foster säger bort sig katastrofalt under en radiosändning då han säger att krig  är oförutsebart vilket får Malcolm Tucker, PR-ansvarig, kontorets högsta höns att gå i taket och svära tungan av sig och säger åt Foster att inte uttala sig offentligt mer. Men Toby, kontorets nyaste värvning lyckas fixa en plats åt Foster på Utrikesdepartementets stora möte som styrs av Karen Clark, US.Assistant Secretary. Efter yttligare felsägningar från Foster får han reda på att Malcolm Tucker planerat en resa för Foster till Washington och samla information om vad som skulle ske om det började smälla i mellanöstern. Men tyvärr har Karen Clark mycket i kikaren för framtiden och lika många intressanta allianser som Linton Barwick, Assistant Secretary och Generalen George Miller, Senior Military assistant, spelad av den avlidne James Gandolfini. Kommer det bli mer krig i mellan östern? Kommer Foster göra mer narr av sig själv? Kan Malcolm Tucker snacka omkull Linton OCH Miller?

”Have you ever even actually killed anybody? Really? “

“Yeah.”
”Falling asleep on someone, that doesn't count!”

Peter Capaldi gör hela filmen sevärd helt själv, det är ett sant nöje att se han verbalt misshandla sina kollegor och se hur hans negativa anda sprider sig över hela kontoret och sättet folket talar om honom som om han vore Sauron. In The Loop är en av de roligaste filmerna från 2000-talet, och det finns inte en enda karaktär som får en att skratta med otrevliga kommentarer eller förolämplingar. Det är också en av mina favorit filmer, ialla fall topp 30, det finns alltid något skämt man aldrig hört tidigare varje gång man ser filmen.Filmen får 5 av 5 guldkameror. Samtalet mellan George Miller och Malcolm Tucker är en av höjdpunkterna i filmen, de båda utbyter spydiga kommentarer….och tro mig när jag säger att det är bland de mest intensiva samtal mellan två personer som nånsin fångats på film. Tyvärr är det en handhållen kamera precis som i tv-showen vilket kan vara distraherande ibland, men jag må nog säga att detta är den bästa filmen som har handhållen kamera.

 Markus