0

Trash Humpers

Folk som känner till min filmsmak anklagar mig oftast för att vara hipster. Sanningen är den att bara för man gillar svart vita filmer, eller grindhouse filmer så är man inte hipster. Ser man enbart Werner Herzog filmer är man hipster. Men han är inte den enda som gör de mästerverk ingen ser, vi har också Harmony Korine, mannen bakom Spring Breakers, Gummo och Trash Humpers. Han skrev även manus till Ken Park. Men vi tar den filmen som sticker ut mest här på Filmfett…..och då står helt klart Trash Humpers ut i bunten.

Plot, What Plot? Det finns ingen story, bara rå material utav personer i gubbmaskar som lever sina liv. Visst det låter inte lockande så för att göra det lite mer intressanta så har man gjort dessa personer till sociopater som juckar det mesta de kommer över, slår sönder mycket och misshandlar folk. Filmen är inspelad helt på VHS till skillnad från filmen med samma namn. Det ser ut som vilken hemma video som helst från 90-talet då till och med filmens logga är gjord med kamera. Idén med filmen var att den skulle placeras ut på vissa ställen för att folk skulle hitta VHSerna och se materialet. Poängen? Att folk skulle tro att materialet var riktigt och bli ökänt. Enda anledningen till att detta aldrig skedde var att Korine inte skulle kunna få copyright på filmen så man visade den på filmfestivaler istället.

" Make it make it don't fake it"

Under filmens gång får vi se the Trash Humpers jucka många olika objekt, ha fest med strippor och möta deras vänner som är lika underliga som dem själva. Vi får en snabblektion hur man kväver en bebis i en påse(i form av en docka som tur är) utav en 9-årig pojke i kostym, ett par siamesiska tvillingar som är så uppenbart fejk att till och med Ed Wood skulle säga bullshit. Om det nu vore så att de var siamesiska tvillingar, de bara lever ihoppsatta.

"It would be nice to live without a head"

Trash Humpers funkar som en muckementry, allt är på låstas förutom liket de hittar men är menat att vara riktigt. Hade det inte varit att Korine skrev sitt namn på omslaget av filmen så hade den kunnat vara en Dogma film. Filmen har fått alla möjliga slags reviews redan, vissa ser det djupa budskapet med filmen, andra tycker att det är ren skit.Hela filmen är bara The Trash Humpers som träffar nya lustiga människor, juckar saker och ställer till med satyg. Jag ger filmen 1.5 av 5 guldkameror, varför? Korine sa själv om filmen;

”It’s kind of like an ode to vandalism. There can be creative beauty in their mayhem and destruction. You could say these characters are poets or mystics of maygem and murder bubbling up to the surface”

Han har en djup tanke med denna tanke precis som alla andra av hans filmer. Och trots allt otäckt som sker så är filmen inte helt ogenomsittlig. The Humpers juckar något, sen träffar de någon sen juckar de saker igen och så går det igenom hela filmen. Det funkar som sagt, som en muckementry.Inte en bra muckementry och efter att sett denna film har man förlorat en smula hopp om mänskligheten då filmen slutar med att en av the Trash Humpers(spelad av Harmony Korines fru som oftast är med i hans filmer) kidnappar en bebis.

 
Markus