0

Nazis at the Center of the Earth

Idag hade jag valt att gå igenom Tinto Brass Saloon Kitty, men då denna vecka har varit äckligt full med Nazisplotation och eftersom jag fick idén till denna vecka ifrån Iron Sky så varför inte välja en mockbuster (en billig rip-off/parodi utav en succé film) i detta fall, Nazis at the center of the Earth som kommer direkt ur Asylums bibliotek. Asylum är det mest kända företaget som ständigt släpper filmer med liknande handlingar och titlar som de störtsta filmerna just nu som t.ex Transmorphers, Age of Hobbits, Mega piranha. + Att det förhoppningsvist ger oss lite variation.

" They won't save your brain this time Hitler"

Dr. Mengele lyckades fly undan fiendernas trupper och försvann spårlöst. Många år senare dyker en grupp nazister upp i bergen och tillfånga tar forskare för att tortera/experimentera på. När 2 forskare försvinner ger sig andra forskare ut för att leta efter dem. Sökandet tar dem till jordens kärna där nazisterna bygger en arme av mutanter för att resa det 3dje riket igen.. Tyvärr är hjältarna i filmen inte det minsta intressanta, tack som fan Asylum att ni får mig att hejja på Nazister, TACK! Men en av karaktärerna är en förrädare som endast lett gruppen till en fälla och rätt in i klorna på Dr. Mengele. Men det slutar inte där, nazisterna har ett speciellt trix i ärmen. Adolf Hitlers huvud med en stor robot kropp vilket skulle kunna fungera som en fin liten tribut till They Saved Hitlers Brain. Från ingenstans dyker dock ett gigantiskt rymdskepp upp, Det är nu det 3dje riket ska resas!

 "RoboHitler är något vi måste se mer av dock"

De digitala effekterna är lika illa(men charmiga) som alla andra Asylum filmer som Mega Pirahna och American Battleship, fast mycket sämre än i Asylums Sherlock Holmes. Men de praktiska är förvånatsvärt bra för att vara en Asylum film. Kort sagt så är filmen seg och påminner om Aliens Vs Predators (en grupp tråkiga karaktärer i den antartiska undegjorden)väldigt mycket. Skit tråkiga hjältar som gör det svårt att bry sig om och hejja på dem. Idén med MechaHitler är ett kul inlägg som gör filmen en aning mer minnesvärd. Tyvärr hjälper det inte och Nazis at the center of the earth är ännu en utav de mindre kända filmerna i asylums bibliotek av billiga rip-offs. Jake Busey, känd från Tomcats och Starship Troopers, är det enda stora namnet de fått med och visst han gör mycket med det lilla han har att jobba med. Det stora problemet med filmen är att den tar sig själv allt för seriös. I Iron Sky skämtades det mycket och det blev nästan aldrig seriös men när den blev ledde det oftast till en spydig kommentar eller en fightscen. I Nazis at the center of the earth är alltför seriös och av en film av denna kaliber är det bara tråkigt. Filmen får 1,5 av 5 guldkameror

 
Markus