0

Crimewave

Mitt i natten kör ett par nunnor gasen i botten, under denna vilda biltur hör man på radion att en snubbe som heter Vic Ajax kommer hamna i elektriska stolen. På vägen till stolen berättar Vic själv i Flashback om vad som hänt innan och varför han blivit felanklagad. Och vi har tur, denna Flashback innehåller Bruce Campbell lika briljant som vanligt och färsk efter att ha filmat Evil Dead.

One mother-lovin' hell of a storm comin.' Know how I can tell? Steel plate in my head. Yes sir, Korea was no picnic

Vics chef Trend har anställt 2 lönnmördare för att mörda sin medarbetare, Men Vic som ska installera ett videosystem för Mr. Trend får tips om att gå ut och hitta en pingla och som tur (för honom) stöter han ihop en riktig brutta, Nancy. Han tar senare ut Nancy till stadens bästa pub men inte långt ifrån mördas Trend av sin medarbetare så nu måste lönnmördarna ta hand om båda kropparna men när Trends fru blir vittne till mordet är det mord och inga visor som gäller. Plötsligt förvandlas Vic vilda kväll av dans och disk till ett rent helvete då Nancy kidnappas efter att ha hamnat mitt i skottlinje mellan Fru Trend och kidnapparna. Detta kan vara lösas med en vild biljakt genom staden!

I've never seen you here before. I like that in a woman.

Sam Raimi har här mer pengar och ett helt filmteam med sig, Visst film kvaliten påminner lite om Darkman och består mest av slapstick komedi på lägre grad.Det känns som om filmen paroderar hur folk var på 50-talet fast den utspelar sig på 80-tal. Det funkar inte precis. Som att the three stooges skulle dyka upp i Inception. Bruce Campbell är helt klart höjdpunkten men även skurkarnas sätt mot varandra är också rätt komiskt, men oh herre gud vilket irreterande skratt de har, men så mycket som de slår varandra på gör det värt mödan. Med kusliga bilder, mord, utmärkt kamera arbete, komiska inslag och en kul historia så kammar Crimewave hem 3 av 5 guldkameror, helt klart sevärd för Sam Raimi fans och fans av komiska thrillers.

Markus