0

Santa Claus Conquers The Martians

Santa Claus Conquers the Martians sägs vara en av världens allra värsta filmer nånsin men den har sina fans så som Tim Burton och John ”the man” Waters och mig så klart. Det har lika så ” Blackadders Christmas Carrol” och Twilight Zone avsnittet ” Night of the meek” har Santa Claus Conquers the Martians blivit en av mina jultraditioner. Men vad handlar den om? Är den värd din uppmärksamhet?

 "Dial M for Martian."

Överlever du den långa och billiga öppningssekvensen får du sitta och glo på nyheter, epic. Men idag är det en mycket speciell dag för idag ska tv intervjua självaste jultomten! Intervjuaren visar alla världens barn hur tomtens verkstad ser ut och så klart ska tomten få hälsa till alla barnen bara för att tomte mor ska fucka upp allt med sin närvaro. Det är inte bara amerikaner som ser denna tv sändning utan Marsipanerna snor illegal kabel tv från jorden och barnen till en mäktig marsipan ser dessa nyheter och så klart vill de ju också få känna tomtens godhet och få julklappar. Deras pappa Kimar, kung över Mars, blir orolig och det är inte bara hans barn som sitter uppe och glor på tomte nyheter och är deppiga så Kimar tillsammans med hans närmaste män söker upp den äldsta och visaste jäveln på mars som säger att det Mars saknar….är en jultomte. Så Kimar bestämmer sig för att kidnappa våran!

 "Efter The Robot vs the Aztec mummy strömmade massa jobb till Ronny Robot, Mumien dog dock av överdos 2 år efter denna film släpptes och fick en kristen begravning"

Kimar och Voldar åker till Jorden för att hämta tomten. Då ingen av dem vet vart tomtefan bor kidnappar de 2 barn som ska vägleda dem till hans verkstad. Tillsammans åker de till Nordpolen och Tomtens verkstad. De kan dock inte gå in själva så de skickar in roboten från The Robot Vs The Aztec Mummy. När tomten är i deras förvar fryser Voldar nissarna med sin förstelnings manick. Dropo, Mars lataste och korkaste invånare hänger också med till Jorden. Dropo påminner om Rob Schneider om Rob tog en komedi kurs…ja jag hatar Schneider filmer SÅ mycket. Hur som helst så tvingas Tomten bygga saker till Mars barnen. Kommer det endast bli en jul på Mars i år? Kommer Voldar förstöra julen för fler än bara Jorden?? Kan det finnas någon produktions värde i denna film?

 " Feelin lucky punk?"

Santa Claus Conquers The Martians är dålig rikligt dålig så dålig att den är bra! Med låg budget, en story som är över himmel och jord och marsianer som ser ut som de går runt med radio apparater på huvudet är det mycket man kan skämta om och för den som gillar skit filmer från generations past är den en pärla. John Waters skaparen utav många klassiska b-filmer har sagt att han ser den varje jul och jag ser varför. Julfilmer brukar oftast handla om att man ska uppskatta familj och vänner och tro på mirakel och andras godhet. Jag gillar många julfilmer(till och med ett par dåliga) på grund av det goda humöret och att allt slutar med lycklig jul till de som varit snälla det året. Men så finns det de filmer som vill göra något speciellt så som ” Miracle On 34th Street” en personlig julfavorit förvandlar julen till en rättsals drama och så har vi Santa Claus Conquers the Martians som verkligen gör något speciellt för att vara en julfilm. Det finns många jul filmer liknande många så som ” The Santa Claus” där en djävul hoppar runt och ställer till sattyg och det är typ allt….här har vi utomjordingar som vill ha en resurs som det bara finns en av och den har vi så de går så långt så att de kidnappar en av jordens mest älskade medborgare för att göra sina barn lyckliga….känner du hur djup denna Review plötsligt blev? Mars äldste ger också ett medelande till att barn måste få vara barn och växa upp i sin egen takt och inte bli på tvingade att växa upp. Är Santa Claus Conquers the Martians en klassiker? Nej, är den underhållande? Ja för fan! Men många avskyr den och anser att den endast är sebar med Mystery Science Theatre och ja de gör ju filmen bättre och konstant roligare men utan MST3K ser jag en film med en underhållande, unik och vågad story, sci-fi i en film som hedrar religion. Santa Claus Conquers The Martians får 3 av 5 Guldkameror. Men Robin! som är Grinch ger den säkert 1 av 5 guldkameror, Humbug på honom med.

 

God jul från oss alla till er alla.

 Markus