0

TOP 10 Godzilla Monster

Trots att Godzilla är fokuset i Godzilla serien finns det många fler monster som har poppat upp. Här är en lista på de monster från serien jag gillade mest. Verken Godzilla, Mechagodzilla eller King Gidorah finns med, för att de inte har så bra designs enligt mig, Drakar han man set tinnan 1000 tals gånger och godzilla/mechagodzilla uppdateras konstant så det blir nästan bara proppa listan full med Godzilla 1-3 eller Mechagodzilla 1-3. Här är monster som inte syntes lika ofta.
10. Jet jaguar

Tack vare ett skitfult smile kan man inget annat göra än att titta på Jet Jaguar och garva. Innan hans debut hade Japan en tävling där skolbarn fick rita sin egna robot som skulle få vara med i en film, Jet Jaguar vann för nån anledning men hans film blev en godzilla film så Toho kunde få in mer cash. Jet Jaguar, stor som liten kommer man minnas det psykopatiska leendet

"He tried to kill me with a forklift"
9.Angilas

Godzillas första motståndare hamnar på listan över bästa Godzilla monster med hjälp av sitt hemliga vapen, att rulla ihop sig till en boll som en igelkott för att sedan rulla och massförstöra ALLT i sin väg. Angilas är en av Godzillas närmaste allies i senare filmer men i Godzilla Raids Again är Angilas en kraft av naturen som gav Godzilla en jävla match.

Endel utalar även Angilas som Anguirus
8.Ebirah

Ett väsen från havet som kan få sina klor att växa ut igen? Ebirah må ha varit med i en av de sämsta godzilla filmer som gjorts, men hans cameo i Godzilla Final Wars då en trupp supersoldater lyckas besegra han med de ultimata super pistolerna är ögongodis för hela slanten. + så är det ju kräftsäsong nu och jag gör reklam för kräftor.

 ICA borde sälja kräftor av denna kaliber
7.Megalon

För någon anledning blir jag glad när jag ser Megalon trots att det är en insekt så vet man att det kommer bli njutbart när Megalon visar sitt fula tryne. Kanske för att han var med i Godzilla vs Megalon som är mest känd för att ha varit med i ett avsnitt av den bästa tv serien nånsin Mystery Science Theatre 3000. Men även för det faktum att Megalon kommer från underjorden där en sekt lever och denna sekten är trött på alla atomprover vi här uppe håller på med så de skickar sin gud? För att förgöra oss vilket betyder att Megalon har funnits på vår jord mycket längre än vi trott, och dessutom är saker som kommer från jorden läskigare än det som invaderar oss från himlen.

Japan is a weird place
6.Gezora

Lite underlig trivia om mig, jag gillar bläckfiskar, de är det ultimata djuret enligt forskare och i dvd dokumentären ”The Future is Wild” kommer bläckfisken om 200 miljoner år vara den domenerande varelsen både på land och till havs.Gezora är en del av trion som kallas YOG tillsammans med ett sköldpadds monster och ett kräft monster, men Gezora är den som folk minns bäst, kanske pga sin lite småroliga design, men tro min när jag säger att hans tentalker inte är att leka med.

 *
5.Baragon

Den minsta kaijun kommer egentligen inte alls ifrån en Godzilla film utan från Frankenstein Counquers the world där Baragon fightas emot ett gigantiskt Frankenstein monster. Men Baragon poppade upp i 2 andra Godzilla filmer och har blivit accsepterad in i Godzilla universumet. Baragon kan hoppa, skjuta laser ur sitt horn och är ett perfekt exempel på att storlek inte spelar någon roll. Kul trivia är också att Baragon också inspererade till Nidokings design från pokemon

 Ett tryne endast en mor skulle älska
4. Biollante

När ett monster kan svälja Godzilla hel så vet man att man har ett vinnande bidrag. Biollante har DNA från en blomma, en människa OCH Godzilla och med denna häxblanding blir Biollante Godzillas största motståndare. Komplett med tänder som en krokodil och massa mindre huvuden är det ren film magi att Godzilla lyckades besegra henne, ohja klart som fan det tar en kvinna att besegra King Of The Monsters.

Godzilla vs en blomma...låter dumt men det funkar i detta fall
3. King Ceasar

King Ceasar kan skjuta laser ur sina ögon, men endå får han stor stryk. Han är en väktare över Azumi familjen och deras tempel och kan väckas med en speciell sång……en dålig sång men endå. När trubbel nalkas väcks han för att skydda familjen mot Mechagodzilla…..han får storstryk. Men bara för at than är baserad på kinesisk mytologi och är en korsning mellan en hund och ett lejon för att maxa upp på cool-heten. Med en killer-design och för att vara enda jävla Kaiju som är ett däggdjur kommer King Ceasar 3a på denna lista.

"Only one thing can defeat Godzilla, and that is our own King Caesar! But no one can find the key to unlock the divine monster."
2. Desteroyah

Nej Djävulen hamnade inte på denna lista, Desteroyah blev till utav ämnet som användes till att ta död på Godzilla i  första filmen, och eftersom denna film var menad att vara den sista så är det en nice touch och ett bra sett att knyta ihopp säcken. Godzilla dör till och med i slutet av filmen som Desteroyah medverkar i men hans son skulle ha tagit hans plats. Desteroyah är en av Tohos snyggaste designade monster och en av Godzillas svåraste kamper hitils. Den har även blivit lite av en fanfavorit.

 
1. Gigan
Gigan är den enda som verkligen fått Godzilla OCH Angilas att blöda. Gigans utseende i Godzilla Final Wars är bland det coolaste filmmonster från både Japan och USA. Och han är utrustad med mycket mer skrämmande vapen än Mechagodzilla som vi tyvärr fick se jättemycket av medans Gigan endast fick medverka i några av de sämsta Godzilla filmerna innan hans stora return i Final Wars, bara titta på fanskapet och säg att du sett något så detaljerat monster innan.
Första gången jag såg Gigan i Final Wars blev man genast hooked på Godzilla filmer.
Markus
 
*The Future is wild är en dokumentär serie där många forskare ger hypoteser om hur världen skulle se ut när människan dör ut. De fokuserar mest på djurens utveckling. Här nere ser vi hur en forskare tror att en av bläckfisk arterna skulle kunna se ut om 200 miljoner år. Ser bekant ut?