0

Ghostbusters 2

Om det finns något lustigt i ditt grannskap? Vem ska du ringa? Inte Ghostbusters för de har lagt ner. För 5 år sedan de räddade New York från Gozer men har nu reducerats ner till att dyka upp på födelsedagskalas till snorungar som bara vill ha He-Man. Men tur för Ghostbusters att Danas (som lämnade Venkman och fick barn med en kille som senare flyttade till Europa) barnvagn tar en vansinnes tur genom rusningstrafiken med barnet i men vagnen verkar vara styrd av en kraft större än vad vi sett innan. Ghostbusters börjar genast utreda det och utredningen för dem först till New Yorks kloaksystem och senare till museet Dana jobbar på som nu håller på med att bygga en utställning om den moldaviske krigsherren Vigo the Carapathian under ledning av Dr.Janosz Poha spelad av en utmärkt Peter MacNicol. Medans mysteriet utreds får Dana och hennes son bo hos Venkman som genast börjar stöta och komma till nästa bas med henne men avbryts konstant av Ray, Egon och Winston då slimet i kloakerna jöds av negativ stämmning, nånting New York är fullt av och ger stadens spöken mer energi och allt detta har anknytningar till Vigo och Danas museeum.

"Named after a hot dog, you poor man, you poor, poor man."

Ghostbusters 2 är inte lika bra som första, men den är endå ton med kul. Specialeffekterna är desamma som i första filmen och designern på spökerna är nästan desamma. Alla huvudkaraktärer återvänder från förra filmen, vissa med större roller som Rick Moranis som är lika rolig som i första(han måste göra en comeback snart, seriöst). Skurken är dock inte alls intressant, och inte läskig. Han är en krigsherre som la en förbannelse…Gozer var en demigud eller nått. Peter MacNicol överaskar dock som Janosz och får även bli ett spöke för en scen…en läskig scen.

  " He is Vigo! You are like the buzzing of flies to him!"

Men när allt kommer kring, Ghostbusters 2 är din typiska uppföljare, överskuggad av hur kul och bra orginalet var, men detta är en av de få uppföljare som är så nära att vara lika bra men inte riktigt hinner dit förrän eftertexterna börjar rulla trots att de har många nya och orginella idéer som att använda frihetsgudinnan till att bryta sig in i Museet för att rädda dagen. Ghostbusters 2 får 3,5 utav 5 guldkameror.

 

Markus