0

Top 10 skurkar man vill slå på käften

Detta är en lista på de framträdanden av skurkar som är så bra att man helt glömmer bort att de är skådisar. Dessa är karaktärerna man bara vill se få det värsta öde man kan tänka sig. Glöm populära skurkar som Smeagol eller skurkar som har en anledning till att utföra de dåd de utför som Dr. Zeius. Detta är en listan på de karaktärer som bara vill skada/irritera folk för att de får en kick av det. Kort sagt "10 karaktärer som är så bra skurkar att man verkligen hatar dess karaktärer"

10. Janice-Wanted
Chefen från helvetet som oftast ignoreras i andra listor över jobbigaste karaktärer, inte för att vara elak, men denna feta kärring är deffenitionen av vad som skulle kunna få mig att knuffa denna äldre kvinna ner för trappen. Det stod mellan Janice eller  Bill Limbaugh från Office Space, båda jobbiga karaktärer, men Bill försöker bara göra sitt jobb, Janice är en riktig jävla provoker.
" If you weren't such a bitch, we'd feel sorry for you"
 
9. Dennis Nerdy- Jurassic Park
NEWMAN! Lika jobbig för Jerry Seinfeld är han nu i Jurassic park fast för publiken. Wayne Knight verkar vara en mycket trevlig kille, men herre jösses när han verkligen vill kan han vara den jobbigaste person som har lyckats bygga en karriär på att vara jobbig. I Jurassic Park ödelägger han helt själv parken och är då ansvarig för alla som dör under filmens gång. Newman!
"Ah ah ah, you didn't say the magic word"

8. Vernon Dursley-Harry Potter
Patriarken i Dursley hushållet och målsman för Harry Potter, Vernon fick många barn att se rött och det höll sig tills filmseiens slut. Tyvärr dog Richard Griffith precis nyligen och det är synd att hans mest kända roll är en sån hatad karaktär, men oj vad bra skådespelad den karaktären är.

7. Brandon and Philip, Rope
Efter att ha mördat en skolkamrat gömmer dessa 2 studenter kroppen i en kista och bjuder in massor av sällskap till en fest, endast publiken och mördarna vet vad som finns under alla kakor och vinglas och man finner sig själv hoppas att det är nu kroppen hittas och dessa unga männ hamnar i elektriska stolen.
" Nobody commits a murder just for the experiment of committing it. Nobody except us."

6. Stephen-Django Unchained/Col. Hans Landa- Inglroious Bastards
Okay det var svårt att välja här, båda framträdanden är Oscars värdiga. Samuel L. Jackson som en självhatande afro-afrikan och Waltz som en Nazi, som Walts vann en Oscar för. Nazi eller självhatande svart man, båda dessa karaktärer vill man skicka Björnjuden på och förhoppningsvis har han med sig sin klubba och kommer dunka dem till döds.
"Why is I'm scarin' you?"- Stephen

5. O'Brien-1984
Storebrors långfinger. O´Brien är så verbalt talangful att man hittar logik i alla otäckheter han säger hur psykiskt stark man en är. Både bok versionen och filmversionen av honom ger honom mycket dialog och han ger inte upp föränns han får exakt vad han vill ha genom att tortera dem psykiskt och fysiskt till att erkänna tankebrott och få dem över till Storebrors sida. Helt klart en av filmhistoriens allra bästa skådespelar insatser som nånsin fångars på film.
"What are your feelings towards Big Brother?"

4. Harry Powell-Night of the Hunter
Inte bara är Harry en präst....han är på uppdrag av Gud att hitta pengar och mörda änkor och går så långt som att försöka döda små barn fär en liten säck med guld, och allt i Guds namn. Han ljuger sig in i samhället och lever på att vara präst, när inombord finns djävulen själv.
"She'll not be back. I reckon I'm safe in promising you that"

3. Max Cady- Cape Fear
Psykisk tortyr i all ära och Max Cady kommer i 2 varianter, Rober Mitchum och Robert De Niro. Oavsätt vilken version som är din favorit så är en sak säker, Cady är en man man inte vill ska poppa upp från ingenstans och aldrig ge sig av.
"I got somethin' planned for your wife and kid that they ain't nevah gonna forget"

2. Hans Beckert- M
Fritz Lang berättar en historia baserad på riktiga händelser, tyvärr är allt jag vet att orginalet mördade några familjer och kvinnor, men M är en helt annan femm. En serie mördare som siktar in sig på små barn, först tar han med dem till tivoli, sen sker det otänkbara. Det går så långt så att hela staden tar saken i egna händer och riskerar fängelse. I slutet får vi ett tal av Peter Lorre som vi ska tycka synd om honom....men nej, hoppas du gillar känslan av rep runt halsen, it'll be the last thing you feel.
" They are always there... always, always, always!, except when I do it, when I... Then I can't remember anything"

1. Humbert Hubert-Lolita
Inte bara är 50 årig snubbe dyngkåt på en minderårig, Lolita.När Lolitas mamma dör i en trafikolycka ljuger Humbert om vad som skett för henne. Han utnyttjar tillfället att ta Lolita till hotell och leva livet och Humbert blir förkrossad när flickan dumpar honom...och vi ska tydligen tycka synd om denna kille.
"The question is does God believe in me? "
 
Markus