0

Where the Buffalo Roam

3 filmer har gjorts om författaren och journalisten Hunter S.Thompson, Fear and Loathing in Las Vegas har blivit den mest kända, men Where the Buffalo Roam är den allra första, från 1980,
Hela öppnings scenen ser ut som att vara en teaterföreställning på en mindre scen där Duke sitter och skriver på sin skrivmaskin och skricker åt sin fax. I scenen syns även en "Scare-Nixon" en fågelskrämma med Richard Nixon mask(Hunter S. Thompson hatade Nixon och önskade inget annat än att han aldrig skulle bli vald president). I en flashback som utspelar sig 1968 får vi se Duke på sjukan medans han gör inspelningar till sin bok och väntar på Oscar Zeta "Gonzo" Acosta sin advokat, här spelad av Peter Boyle, mest känd från Det våras för Frankenstein och pappa Frank i Alla Älskar Raymond. Bill Murry gör en go flummig Hunter S. Thompson imitation, men jämnfört med Johnny Depps version så är denna väldigt svag. Depps imitation av Thompson var prick på, det var som om att han var Thompson, isåfall var gör Murry ett gott försök, inte perfekt men accseptabelt. Efter att Gonzo fubbar sig i en rättsal där han bevittnar en rättegång mot en pojke, som åkt dit för marijana brott,hamnar inte bara grabben i finkan, utan också Gonzo då han i en raseri attack kastat åklagaren igenom rättsalen.
"Forecast is for "bad craziness"
Framspolat till 1972 vaknar Duke upp i en limo utan att veta vart han är plus att han är hög som en skyskrapa och trashar ett till jobb och hamnar på ännu tunnare is än vad han redan är med sin boss, och värre blir det då Gonzo kommer tillbaks och övertalar Hunter att skita i jobbet  vid superbowl studion. Gonzo har ett större jobb åt Thompson...anser han.
"Go out there, you look fine" "I know I look fine, but I'm not going out there"
Bill Murry gör ett bra jobb, likså gör Peter Boyde, problemet är att manuset och dialogerna inte bjuder på mycket. Visst de får med mycket som Thompsons sett att skriva böcker, hans fashinering av vapen och hans sätt att skapa kaos. Den riktiga Thompson själv sa : I  liked Murray's performance but that he "was very disappointed in the script. It sucks – a bad, dumb, low-level, low-rent script."  Detta var en av Bill Murrys tidigaste roller och han var fortfarande en av gänget i Saturday Night Live.
 
Where the buffalo roam får 2a av 5 guldkameror, vill du se perfekta filmatiseringar av Hunter S. Thompsons böcker se då mycket hellre " Fear and Loathing in Las Vegas" och " Rum Diary" båda med Johnny Depp i huvudrollen. Where the Buffalo Roam är lite som en mer lätthjärtad och ljusare version av Fear and Loathing men innehåller endå måga f-bomber.

Jag kan inte tala för resten av gänget här på Filmfett, men jag är för 420(laglig maja) likså var Thompson var, och nån dag kanske man inte får 5 år fängelse för en enda cigg medans värre brott endat resulterar i några månader upp till 2 år. Ialla fall skulle man kunna legalisera medicinsk marijana, då skulle ialla fall jag kunna rökat( reumatiker patient)
Hunter S. Thompson (1937-2005) njuter av olagligheter
Markus