0

Man with the movie camera

Mannen med filmkameran är en 80 minuter lång film med massa klipp från 1929s Sovijet.  Det visar hur människor levde och hur de arbetade, det visar också mycket konst och hantverk som handgjorda produkter. Det finns ingen historia i filmen det hela är en tyst dokumentär med musik. Det innehåller också mycket nya kamera trix som inte hade gjorts förut.
 
Man with the video camera må inte innehålla nån story men det visar kommunismnen i första hand och tar med oss in i de djupaste gruvor där människor också dog. Ressigören Dziga Vertov  var inte rädd för vad han visade som t.ex hemlösa barn och vart de sov. Musiken i den version jag har (det har släppts många versioner med olika musik) är mycket bra och kuslig och den dystra atmosfären som Dziga har fångat på bild är en mycket bra bidrar till att man förstår hur illa Ryska befolkningen verkligen hade TROTS att det innehåller många dansande damer.
 
Det finns inte mycket att säga om  Человек с киноаппаратом (Dess ryska titel)då den inte har en röd tråd utan hoppar överallt i Kommunistiska Ryssland. Endå har filmen fått mycket god kritik av kritiker och har plaserats på top listor över hela världen och personligen tycker jag att detta är mycket intressant ämne, Sovjet.  Man with the Movie camera är den andra filmen om kommunism jag har snackat om på FILMFETT, den andre är Animal Farm.  Человек с киноаппаратом får 3,5 av 5 guldkameror.

 
 Markus