0

Judge Dredd

Med nya filmen Dredd snart på biograferna tänkte jag att vi tar en titt tillbaks till 1995 versionen med Sylvester Stallone och Rob Schneider. Baserad på den britiska serie tidningen Judge Dredd som blev en succe så en film skulle bli av....men en av Dredds trademarks kastades snabbt åt sidan....Judge Dredd tar aldrig av sig sin hjälm....men i denna filmen spenderar han mer än hälften av filmen utan den.
I AM ...THE LAW!
Terror härjar i världen när brottslighet och upplopp härjar, Judges Dredd och Helshey är på uppdrsg som slutar i ett blodbad då en ung rookie blir ihjälskuten, en av de kriminella, spelad av Rob Schneider, får 5 år fängelse då han nyss kommit ut från fängelset. Redan 15 minuter in tar Dredd av sig hjälmen....det är som om att bane skulle ha vetat Batman's identitet, 5 minuter in i Dark Knight Rises. Polisschefen spelas av Max Von Sydow skickar Dredd till polishögskolan för att lära sig etik efter detta blodbad som har utvecklats till en skandal där 7 har dödats. När superbrottslingen Rico (Armand Assante) rymmer från fängelset och mördar en känd nyhets repporter iklädd Dredds Judge kostym, vilket Dredd blir åttalad för.  Medans han blir transporterad till fängelset hamnar han på samma plan som Rob Schneiders karaktär Ferguson och de båda teamar upp för att komma tillbaka till storstan och rentvå Dredds namn, men de blir tillfångatagna av en familj mutanter som påminner om en sci-fi " Hills Have Eyes" familj ute i " The Cursed Earth". Kan Judge Dredd förtjärna sin bricka tillbaka? Kommer Rob Schneider  åtminståne framkalla minsta fnitter? Kommer våran gruesome-twosome stoppa mästerskurken Rico innan totalt kaos når gatorna?
Mr. High and Mighty
Judge Dredd's signatur dräkt används inte alls mycket, vilket får filmen att framstå som vilken B-Stallone film som helst. Det vore som om att Bruce Wayne skulle springa runt i kostym i en hel film med namnet Batman eller the Dark Knight.  Så på den delen är jag missnöjd. Jag gillar mest då han är ute och " dömmer"
brottslingar, men tyvärr finns en handling. Schneider, gör en dålig film värre då han spelar en " comic relief" ...en icke komisk sådan som för det mesta bara är irreterande....enda gången då han inte är irreterande är då han inte är med i filmen. Freak familjen i öknen är bara smörja och onödig. Armand Assante framför en mycket humoriskt framträdande som Rico och hans replik " LAAAW" har blivit ett känt klipp på youtube. Ordet Law uttalar alla i denna film fel på som om det var ett running joke. Max Von Sydow försvinner snabbt ur filmen för att ta en tur ute i " the Cursed Earth"...så tur för han så är han inte med allt för mycket i denna välkända kalkon då han snabbt blir dödad(Spoiler, men det påverkar inte storyn). När man pratar om dåliga serietidnings baserade filmer nämns oftast filmer som Batman och Robin, Catwoman, Superman 4, Howard the Duck och självklart Judge Dredd.
I Judge this movie to receive 2/5 golden cameras . Roliga stunder då Dredd har på sin dräkt på och skjuter hejvilt, resten är högbudgets skräp med dåliga effekter, dåligt skådespeleri och seg dialog.
Markus