0

John Waters: Filthy World

För de som inte vet så räknas John Waters som en av de allra största inom kult. Hans ...."Mästerverk" Pink Flamingo och Mondo Trasho med flera har blivit kult klassiker. Som barn var Waters besatt av blod och våld och smög ofta in och tjuvkicka på gore filmer vid Grindhouse teaters.

2006 gjorde John en one-man-show, där han berättar om sitt liv...och det är hysteriskt. Waters borde absolut inte dömas för de filmer han gjorde vd ung ålder, han verkar vara en mycket välutbildad man och en utmärkt komiker. Ska man se Filthy World måste man veta ett par saker, John Waters är homosexuell, Divine var en drag Queen som var nära vän med Waters och deltog ofta i Waters filmer men dog 1988. I Pink Flamingo äter Divine riktig hundskit från en hund som blivit gödd särskilt kött under en period för att producera " en perfekt bajskorv".... John Waters everybody!
John Waters i The Lonley Islands ”The Creep"
Wates berättar här om hans uppväxt, hur han lyckades lura en affär på en stämning på ca 3000 dollar, sina upplevelser med sitt filmskapar gäng som han kallar Dreamlanders och riktiga brottslingar, som maffia frun Liz Renay.
han diskuterar också hans liv efter att hans film Hairspray blev en mainstream succés och hur han slutade med gore och våld filmer efter det. han iskuterar också hur kul han hade det under produktionen av Serial Mum.
”Did you knock over my bike?" "No sir" " then do you wanna knock over all these bikes, noone'll know it was us"
Filthy World är en av de mest underhållande en mans shower jag sett, inte bara för att jag vet vem John Waters är, utan också för att han är en mycket underhållande man. Hans livshistoria är intressant för alla filmälskare/filmskapare som även inte vem han är. Hans ansiktsuttryck ger både en kuslig och humorist
John Waters Filthy World... en sjukt bra show av en sjuk man. 4,5 av 5 Guldkameror
 
Markus