0

Gustaf 2

Efter att första Gustaf filmen blev en så "dundersucce" sa de högt uppsatta kostym snubbarna i Hollywood " Duh, Folk gilla tjock serie katt...vi göra mer film om tjock serie katt" sen hyrde de in ett gäng chimpanser för att skriva Gustaf 2.... vad vi får är " Prinsen och tiggar pojken" i modern historia med en massa djur och katten gustaf... Verkligen ? Prinsen och Tiggarpojken?? Visst det är en bra historia men verkligen inte en bra id'e till en blockbuster film om en tjock katt som inte ger ett skit i nån annan än sig själv. Filmen utspelar sig i London där Gustaf, Ådi, Jon och Liz är på resa. En bättre id'e hade varit om Jon tagit med sig gänget för att spendera några dagar ute på landet med sina föräldrar, något som han gör rätt så oftast i serien, det hade kunnat framkalla några fler skratt än ett gäng djur som vänder upp och ner på ett kök. I serien är Jons mor är en typisk farmor och ses nästan hela tiden med en paj i handen, pappan med sin bondlurks attityd och Jons brorsa Doc och hans pojkstreck skulle kunna ha lett till fler fnitter en tråkighets festen vi får se i Gustaf 2 där Gustaf i britisk adelsmans miljö känns som en fisk på land.

"Garfield? What the devil is a garfield?"
Efter att Gustaf blir förväxlad med en Lords älsklingskatt tas han till ett stort slott och blir behandlad sm en kung, den andra katten dock är inte vad vi skräpmat och Jon misstänker snabbt att det inte är hans katt. På Slottet lever Gustaf loppan och träffar en massa andra djur som en bulldog, ankor och så vidare. Men friden störs snart närLord Dragis, brorson till en tidigare ägare av slottet försöker få bort alla djuren från gården och Gustaf och Prince som den riktiga slotts katten heter hjälps åt för att med sina identiska utse'enden förvirra honom i ett hel skratt fri sekvens med många fall, skrik och förnedringar. Breckin Meyer och Jennifer Love Hewitt är tillbaks som Jon och Liz, Bill Murry återvänder som Gustafs röst och gör vad han kan med det lilla han får av manuset. Prince(röstad av Tim Curry) attityd ska vara raka motsatsen till Gustaf och vi ska finna det kul enligt Manusförfattaren men den enda känslan är att man vill gå och sparka rikemans barn ner i lera.

"There's more than one way to skin a royal cat!"
Gustaf 2 får 0,5 av 5 guldkameror av mig. Vill du eller dina barn se en bra version av "Prinsen och Tiggarpojken" av Mark Twain råder jag er till Disneys " Prince and the Pauper" Med Musse Pigg och Kalle Anka i rollerna, Men Gustaf 2 är helt fri från humor dock många desperata försök och vänder upp och ner på en bra historia och som sagt, Katten Gustaf i London känns som en fisk på torra land
 
Markus