0

Garfield

NE! Nu får vi ta en barnfilm på denna site, varför inte börja med katten Gustaf?
 
Som liten var jag ett stort Gustaf fan, var glad premurant på Gustaf vecko tidningen och hade drygt 200 av dem, plus i City hade vi en gammal serietidnings butik med gammla Gustaf tidningar från 80-talet, inklusive det allra första nummret som gavs ut i sverige. SEN! fick jag se en Gustaf film poster och då blev jag mycket upphypad och väntade många månader ...resultatet var en pool med mixade känslor om denna film.

oooooohhhhhh... that was a cheap shot
Garfield the movie börjar så som det ska, Gustaf latar sig, äter lasange, jävlas med Jon och är polare med musen han ska käka upp. Han lever livets glada dagar tills då han åker till vetrinären....där hans ägare Jon Arbuckle stöter på vetrinären Liz(spelad av Jennifer Love-Hewitt) som dumpar taxen Ådi(i serie tidningen ska Ådi vara en Beagle). Nu blir Gustafs värld omskakad, han känner sig som nr.2 och hans satyg mot Ådi slår tillbaks mot honom. Vi möter Arlene och Nermal..( i tidningen var Arlene grannkatten och Gustafs flickvänn, och Nermla var Jons föräldras kattunge från landet som tortera Gustaf med hur söt han är).... Värt att säga är att Gustaf hela tiden är dator animerad. hur som helst När Jon och Liz(Som alltid ignorerade Jon när han stötte på henne i serietidningarna!) åker til len hundshow där vinnaren får bli nya språkshunden för en morgonshow hostad av Happy Chapman, spelad av Stephen Tobolowsky, men när Gustaf råkar förstöra tävlingen tar Ådi över och dansar sig till en seger, och Happy Chapman ber om att få köpa Ådi av Jon, men Jon nekar.
När Gustaf stänger Ådi ute tar Happy chansen att kidnappa jycken och Gustaf får skuldkänslor och ger sig ut för att leta efter honom.
Sure, Jon. I'll eat all your lasagna for you.
Gustaf filmen har fått mixade tankar om sig av både kritiker och fans av serie tidningen. Första halvan följer Gustafs och Jons liv rätt så gått, men sen när Gustaf ger sig ut för att rädda Ådi går det neråt, han förvandlas till en kvicktänkt, actionhjälte med one liners.......Gustaf har blivit Arnold... nej men karaktären Gustaf är menad att vara en trög och tjock( men stolt över det) huskatt som inte bryr sig ett skit om något. annars är det enda stora klagomålet med denna film att allas roller är förstörda. Jon ska vara en loser som aldrig kallar hem ragg, vetrinären Liz ska alltid ignorera Jon då han stöter på henne, Nermal ska vara en Gray Tabby katt och inte vara fullvuxen, och Gustaf ska inte vara actionstjärna! Bill Murrys röst passar dock väldigt bra in på kattskrället.
Gustaf filmen får 2 av 5 guldkameror ifrån mig, det börjar bra och de har ialla fall lyckats göra en avancerad story till stora duken av en älskad seriefigur och det kunde ha varit värre...det kunde ha varit Gustaf 2. men som ung och dum gillade jag den och idag är det en guilty pleasure.
 
Markus