0

COlor me kubrick

Stanley Kubrick var känd för att vara en enstörning av sig då inte många hade sett honom i person. Han spenderade det mesta av sin tid att sitta hemma och leka med sina hobbies. Alan Conway tog nytta av detta och gav ut sig för att vara den kända film ressigören och lyckades så lura folk på pengar för att producera nästa film och lovade ut roller till olika människor. Stanley Kubricks personlige assistent Anthony Frewin skrev då manuset till en film som komma kallas Color Me Kubrick.
"I'm only trying to escape myself. That's why I have to pretend to be someone else."
John Malcovich spelar Alan Conway i 2006 Color Me Kubrick där Alan är, som den verkliga Conway var, homosexuell i i form av en brittisk gentleman.  Hela filmen får man följa Alan Conway när han poserar som Stanley Kubrick och de offer som tror att de kommer göra affärer med den riktiga Kubrick. I önningsscenen anländer 2 männ i raggarkläder som går hem till den riktiga Stanley och kräver pengar från att doppelgängern lurat de på en bar nota problemet är bara att han har gett ut sin adress för att vara ett äldre pars hus och om man ska tyda mannens förklaring hoppar vi in mitt i historien då Conway tydligen redan gett ut just den adressen till tidigare bedrägeri offer. När Conway blir påkommen skickas till ett mental sjukhus efter ett nervöst sammanbrott.
"The trouble with Marlon is that he thinks he's Brando."
Color Me Kubrick verkar inte vara alltför verklighetstroget då dess tag line var " A True..ish Story" och mycket utav händelserna framstår som överdrivet. Det pratas mycket OM Kubrick och hans filmer men tyvärr blire inte mer än ord och John Malcovich har gjort bättre roller. Filmens bi karaktärer framstår som mindre intressanta och Malcovich  stjäl showen men tyvärr är det en b+ show. Alan Conway dog knappt ett år före Kubrick och det hade varit mer intressant att se lite av hans liv innan han tog på sig rollen som Kubrick, då han hade lämnat sin fru för en man som senare dog i AIDS och själv blivit alkolist efter detta och sen efter livet som fejk Kubrick dog av en hjärt attack, lite backstory och en riktig epioulog hade kanske kunnat göra filmen lite bättre men man kan inte få allt i livet.
Color Me Kubrick får ta med sig 2,5 av 5 guldkameror, kul historia, John Malcovich är alltid kul men i det stora hela känner man sig inte helt tillsfredställd efter att sett denna film.
 
Markus