0

Varför Dinosaurie/Människor hybrids i Jurrasic Park?

Empire Magazine publicerade nyligen en artikel med skisser av Dinosaurier som hade människoliknande  kroppar angående Jurassic Park 4 som länge har legat i development hell i runt 10 år men nu ser ut som att stå klar 2015.
Idén att ha hybrids i nästan film är lika absurb som det låter...eller är det?
Skiss på varelsen i fråga
1982 fick Dale Russell idén om att om inte dinosaurierna hade dött ut hade de kunnat utvecklats till en människo liknande figur som fick namnet Dinosauroid. En tvåbent, rakryggad varelse med grönt fjäll som ser ut som en utomjording. Men endast en dinosaurie anses kunnat varit kapabel till att utvecklats till denna varelse, Troodon. Enligt forskare ska Troodon, en liten rovdjurs dinosaurie som såg ut som en liten Gallimimus(känd från första Jurrasic park som Tyrannosaurus byte), hade den största IQ av dinosaurierna och då alltså vara den smartaste. Men varför just denna lilla ödla? Och inte Tyrannosaurus? Det påminner om oss människor själva. för 1 miljon år sedan fanns 4 olika ap arter som gick upprät och såg identiskt lika ut(med vissa undantag) men endast Homo Habilis var smart nog att knäcka ben och komma åt brosken som var bra för att utceckla hjärnan medans Homo rudolfensis dog ut och Paranthropus boisei utvecklades till dagens gorillor.
Troodon hade en motstående led i sin "hand" som kunde fungera som tumme och stora ögon som sedan Dinosauriden skulle ärva.  och som nu ser på bilden ovan så ser vi att den är mycket lik en människa i kroppsformen. Men det är också det som fått mycket kritik över åren och Dale Russell gav också teorin om att Dinosauriderna skulle ha matat sina unga som människors mammor gör..ger bröstet.

Hur som helst så ignorerades denna teori av Carlos Huante som ritade upp consept art på dessa hybrids enligt Andrew Cawrse idéer. bland högen ser vi en Triceratops med mänskliga händer och vad som ser ut som naglar, Raptorer med kortare ansikten och aninen rakare rygg. Men dessa dinosaurier hade tydligen inte lika avancerad hjärna som Troodon så det är inte så troligt att de skulle ha utvecklats till den dominerande rasen. Men det finns ett annat problem, Troodon finns inte i NÅGON Jurrasic Park relaterad media och den var den enda som hade chansen till att utvecklas till en "inteligent" varelse fast då den inte verkar existera enligt boken så är det näst intill omöjligt att dinosaurier skulle ha utvecklats till mer än "dumma djur".

Här är artiklen läs själva och säg vad som tycks: http://www.empireonline.com/news/story.asp?NID=35463
Personligen tycker jag inte man ska ha gjort en film om dinosaurie hybrids. Jurrasic Park filmerna handar om att ta tillbaks Dinosaurier till modern tid, och få människor framstå som hjälplösa emot naturens krafter, men evelutuinen vann den mänskliga rasen. Ändra ingenting i Jurassic Park filmerna, speciellt inte huvudkaraktärerna...dinosaurierna.

 
 
Markus