0

The Dentist 2/ Tandläkaren 2

Dr. Alan Feinstone är tillbaks men nu i en ny stad och under nytt namn. Men hur? Jo under öppningsscenen får vi se Feinstone kidnappa sin psykolog för att sedan åka till Paradise, ett litet ställe i Missouri där det visar sig att han har en hel hög med identiteter gömt i ett glasvalv. Men hans ex-fru Brooke som överlevde att få varenda gadd urdragen i förra filmen. Hur som helst så åker Feinstone..eller Lawrence Crane som han nu går under till stadens enda tandläkare för att fixa till sina tänder men efter att han har sett hur ohygienisk den gamle doktorn är så måste han bestraffas....och ett lik senare ber Paradise´s borgmästare övertala Dr. Lawrence Crane att ta över rollen som stadens tandläkare. Lawrence får bo i en liten stuga i Borgmästarens systerdotter Jamie som liknar Brooke. Men hans hemliga identitet kan komma att undanröjas då Brooke´s special dektetiv är het på fallet och efter att Ron Howards brosa, Clint kommit på besök för att sedan sluta som kompost.
" Feinstone the bitch?"
The Dentist 2 har mer tandläkar relaterad våld i sig, och Corbin Benson återvänder som den titulära doktorn men historien är svagare och det saknas nått som gjorde den första Dentist så se värd att se, men fans som vill se mer av Dr. Feinstone och tro mig när jag säger att det är roligt att se hur Dr, Feinstone nästan smäller av hela tiden för att se när det äntligen händer. Det finns en viss scene som verkligen hoppar hajen då Corbin står framför spegeln och smetar in sig med massa blod från sina offer och skrattar som om han vore en tecknad on doktor från ett tidigt lördagsmorgon program. Tandläkaren 2 är defenetivt svagare än sin föregånare men endå underhållande på mindre nivå, med många surelistiska scener så är den mer "mindfuck" och snäppet segare. Det finns också ve och fasa bröst och sex i den men det enda den slår 1an i är att dödsscenerna är groteska, speciellt den sista där man får se en massor tänder dras ut. Vissa moderna kritiker kallar tandläkar filmerna " Ett tidigt exempel på det vi idag kallar Tortyrskräck filmer"
"New game, Bevvie... truth... or tooth!"
The Dentist 2 får en svag 3a av 5 guldkameror, njutbar men snäppet segare och mindre bra skådespeleri än första fast endå sevärd om man ansträngt sig till att se den första. Båda tandläkar filmerna är ressigerade av Brian Yuzna och producerad av Stuart Gordon , männen bakom filmatiseringarna av Re-Animator filmerna.
 
Härnest blire lite annorlunda tappningar på 2 av de mest kända skräck ikoner nångonsin.