0

Pinocchios Revenge

Från Trimark, samma företag som gav oss Warlock, Leprechaun och Tandläkaren(The Dentist) filmerna kommer nu en Chucky rip-off om en besatt docks som tidigare vartit en mördares ägodel och en mor som tar hem denna docka till sitt barn och folk börjar tro att det är ungen som mördar folk. Men medans Chuckys bodydouble var killen som spelade Howard The Duck spelas Pinocchio av Verne Troyer, mannen som spelade Mini-Me i Austin Powers filmerna.
Så åklagaren Sophia blir en seriemördares advokat men hur mycket hon än försöker blir mannen dömd till döden. Han greps medans han begravde en liten docka som senare blir bevis material. En perfekt sista minuten present till hennes dotter Zoe en helt normal liten tös som inte ser mamma så mycket om dagarna då mor jobbar för det mesta. Men helt plötsligt får Sophie mycket mer tid åt Zoe då Zoe´s barnvakt hittas död i dushen och Zoe skyller på dockan som hon har gett namnet Pinocchio.  Är Pinocchio livslevande? Är det Zoe som ligger bakom morden? Eller är Pinocchios förra ägares själ i dockan?
Looks like she's about to get a piece of wood, ba dum tss
Det är rätt uppenvart när de använder sig av en stunt double och när de helt enkelt rör dockan som om den skulle röra sig. Den ser inte alls ut som att vara gjort av trä utan ser mer ut som att vara gjord av plast. Och med ett namn som Pinoccios Revenge foppades nog filmskaparna att kunna få det gå som en skräck version av Carlo Collodi saga men problemet är att dels filmen och dockan är inte alls läskig och det är inte Pinocchio utan en vanlig docka som en av karaktärerna döpt efter sagofiguren. Det är som om jag köper en hund, döper den till Godzilla och gör en film om den med namnet En dag i Godzillas liv. Det handlar inte om filmmonstret godzilla utan en hund och titeln är förvirrande precis som denna film.
En egen design på dockan OCH ansikts utryck? Rena lyxen
Med en så tråkig historia och ett så dåligt slut som Pinocchios Revenge borde filmen inte ses av någon men för att ialla fall ha kunnat skapat en egen docka och inte köpt nån sketen plastdocka i närmaste leksaksbutik och kuslig musik får filmen 1 av 5 guldkameror.
 
Markus