1

Mother of Tears

Suspiria kom ut på sent 70 tal, Inferno på väldigt tidigt 80-tal...Mother of tears kom ut 2007. Nu ska sagan om de 3 mödrarna avslutas! Vi följer med Dario Argentos dotter Asia Argento på en tripp till helvetet på jorden. En hel stad har vänts upp och ner, en värld där mammor kastar sina bar ner från broar för att det sedan först ska landa på stenar och sedan fortsätta ner i vattnet, där kyrkarbetare gör kebab av sitt barn för att sedan göra det samma med prästen.....Udo Kier dyker upp IGEN denna gång som präst som får smaka köttyxa..Udo-kebab! Också resten av staden går beserkgång med över 100 mord per dag och vandalism på sådan nivå att det framstår som ett U-land under inbördeskrig. Vad ligger bakom detta kaos? Då och Då får man se glimtar av vad som ser ut som sex ritualen från Eyes Wide Shut som senare avslöjar sig för att vara Moder  Lachrymarum, modern av tårar och mellan barnet av de 3 häxsystrarna...också den naknaste. Seriöst hon bär en kappa som knappt täcker ena halvan av hennes kropp.
"Det står Udo Kier- kebab på menyn"
Filmen är svår att se, speciellt om man har svårt att se spädbarn(rekrisitan ser mycket realistisk ut) slängs ut från en bro för att först träffa en sten i huvudet och sen plumsa ner i vattnet. Resten av filmen är hysterisk, man förstår allt kaos och man känner medlidande. Den är bättre än Inferno men saknar både kvalit'en och talang som gjorde Suspiria så bra. Medans Inferno gjorde ett gott försök att vara intressant med fina färger och miljöer så har Mother of tears inte lika intressanta miljöer utan mest mer barbariska akter så jag känner att den skiljer sig lite från de övriga 2 för att de mesta av morden i de 2 första utspelar sig i Moder huset medans i Mother of tears sker det överallt. Mother of tears får 3 av 5 kameror. 
" En blick som kan döda"
Så, det varännu en trilogi och en av de allra bästa skräck trilogier, alla filmer har fantastisk musik och kameravinklar. Historierna är mycket intressanta och personligen gillar jag dem mest på italienska. Ta och ladda hem/steama Dario Argentos fantastiska trilogi att lysa upp din alla helgonas natt...Den kommer förtrolla dig.
 
Markus
 

1 Mr X:

Dat Markus!