0

Flesh for Frankenstein

Samtidigt som Blood for Dracula filmades filmades en version av Frankenstein med Udo Kier som den goda Doktorn. Tillbaka är också Udo Kiers tyska dialekt. Men i denna version bygger Dr.Frankenstein....som är tysk...en man med blont hår och blåa ögon.....Nu fattas bara lite UFOn så har vi Iron Sky möter Ilsa: She Wolf of the SS. Denna film är också producerad av konstnären Andy Warhol.
I Blood for Dracula började det med att Dracula sminkade sig...I Flesh for Frankenstein börjar det med att Frankenstein barnen hugger huvudet av en docka med en giliotin, men vart är då Farbror Fester, okay okay sista skämtet i den stilen men ungarna påminnder mig väldigt mycket om Addams family barnen. 4 minuter in och vi ser Udo Kier tillsammans med Arno Juerging i samma roller som förra filmen, Udo som bossen och Arno som hans nervösa men lojala betjänt. Under Frankensteins många tal som ska vara kusliga och psykopatiska men får en att asgarva pga deras kraftiga tyska dialekt som inte bara är svår att tyda utan också subtitle lös. I boken var Victor Frankenstein gift med sin halvsyster....I Andy Warhols version är Baronen gift med sin biologiska syster.......ew. Men är inte väl i "House of Frankenstein" då paret bråkar och drängen (spelad av bondlurken från förra filmen) gökar runt och en av bondlurkens vänner vill bli munk. Fru Frankenstein börjar vänsterprassla med drängen medans Frankenstein och Otto, hans assistent, gör sexuella refferenser till sex då de leker med kroppsdelar och hur "awsome" det ska bli när hans Frankenman och Frankenwoman funkar så de kan föröka sig, " A race created by me".
Frankenstein hittar sitt offer som ska bli del av hans monster, det perfekta huvudet till Frankenmannen. Men kommer Frankensteins varelser älska varandra? Hur många kommer dö på kuppen? Kommer Fru Frankenstein sluta vara en av de värsta ragatorna i en periods film? Kommer det bli mer incest och nekrofili än önskat?.....Det vill säga någon alls...Och kommer någon nånsin förstå sig på Andy Warhol?
" To know death, Otto, you have to fuck life... in the gall bladder!"
Än en gång följs inte orginal boken alls, Andy Warhol tog mycket frihet. Udo Kier gör en seriös tappning på Baron Frankenstein......men det blir för humoriskt, mycket humoriskt. Dialogen är också mycket njutbar då Frankenstein förklarar varför han hatade bordell så mycket. Har man sett Andy Warhol´s Dracula, har man sett denna med, det är bara Frankenstein tema istället för Dracula. De är tvilling filmer minst sagt. Men denna har mycket mer gore i sig med massor av fejk organ och blod.  Dracula versionen stod mer på suspence har Frankenstein gore och shock "value" som bas.
"You put chur derlty hens on hur! bastart!"
Andy Warhols Frankenstein får 2,5 av 5 guldkameror.  Men vilken av Andy Warhols Frankenstein eller Dracula är den bättre filmen? Båda filmerna är mycket lika i skådespelare och produktion med Udo Kier som pratar i hysterisk dialekt. Men jag rekomenderar att se Universals och Hammers filmserier om Dracula och Frankenstein över dessa men vill man ha ett gott skratt, roligt när det ska vara seriöst och grovt naket innehåll så spana in dem, du kommer minnas dem ett tag.
Markus
 
Fotnot: Även denna film innehåller MYCKET naket och är totalt barnförbjuden!