0

Kung Fu Arts

En prinsessa får en giftpil i sig från en av kungens lönnmördare och en belöning utlovas till den som kan rädda henne, att få äkta den vackra prinsessan. Mannen som kastade pilen är nu efterlyst i hela kina men ingen tid för det, en apa har stulit pappret med budskapet om prinsessans förgiftning och hela staden jagar den...tills en vakt ber apan att inte slita sönder den och på nått jäkla sätt bli apan doktorn som kan bota henne. Det är svårt att ta en film seriöst  när hela kungens rojala guard står i salut till en liten chimpans unge.... för att kungen sedan ska kalla honom Dr.Monkey. Nej det är inte ett sent inlägg från ApVecka utan det ska vara en seriös Hong Kong film. När apan väl lyckas bota prinsessan måste nu då alltså prinsessan gifta sig med apan som belöning för att han lyckades bota henne... då apan är mycket ung så är det både zoolophelia OCH pedofilia...wtf Asien. Men Kungen är en man av sina ord och vi får nog den första bröllops cermonin mellan apa och kvinna nånsin på film.
"It is my family's fate: the princess must marry the monkey."
Prinsessan och apan skeppas iväg till en ö medans lönnmördaren, King Chi kommer tillbaks men jagas snabbt iväg. Men under allt detta dör kungen och King Chi får skulden. På ön får vi också veta att prinsessan är gravid...sen får vi en utdragen sekvens på när Prinsessan och apan leker kull.  Men kungens Chief of command, General Pai gör livert surt för folket i staden och blir makt galen. 7 år passerar och prinsessans pojke växer sig till en livlig liten grabb medans apan inte växer en cm och Kinas befolkning går emot mörkare framtid om General Pai har landet i kontroll länge till! Kan våra hjältar med hjälp av makaker få Pais mörka dynastri gå under?
Princess, am I the father of this boy, or is the monkey?
Musiken är så kinesiskt som det bara går och setten är mycket fina men endå dess handling och klimax är för upp och ner. Det ska vara seriöst men det är svårt att hålla masken. Skådespeleriet är nog bra?...svårt att dömma med sånhär  dålig dubbning, men såklart det är en 80 tals kung fu film så dålig dubbning är ett måste. Det är en medioker historia med ära och föräderi som ofta dyker upp i sånna här filmer men det är kung fu´n och ljud effekterna man kom för...ialla fall jag. finns inte alls mycket att säga att historian är mellan himmel och jord och kung fun är njutbar, dubbingen är roande och historian har man sett miljoner gånger. Det är en version av Hamlet kort sagt, En förädare dödar kungen och en oskyldig bekant som kungen (ibörjan i detta fall) gillar får skulden för att sedan komma tillbaks flera år senare för att få hämnd och ta tillbaka sin rätta potiton som kejsare eller kung.
Hou fu ma(Orginal titel) får 2,5 guldkameror av 5
 
马尔库斯 (Markus)