0

The Night of the Meek - The Twilight Zone

Vi skippar Konstfilms vecka idag och pratar istället om ett av de allra bästa avsnitt av en tv-serie nånsin, Night of the meek är det 47nde avsnittet av The Twilight Zones andra säsong.
"This is Mr. Henry Corwin, normally unemployed, who once a year takes the lead role in the uniquely American institution, that of a department-store Santa Claus"
Det är julafton och lokala fyllot Henry Crowin sitter på baren och deppar i sin jultomte kostym då han tänker på alla föräldralösa barn i stan som aldrig kommer få uppleva en riktig jul. Väl på sitt jobb som tomte i en galleria blir han utskälld av sin chef Mr. Dundee och hans liv verkar i spillror. Men allt förändras då han hittar en säck på gatan som kan trolla fram vad man vill ur den. Med den går han ut på gatorna och ger barn och de fattiga alla leksaker och saker de behövande skulle kunna önska sig. Då en vårdare på fattighuset tycker att han gått överstyr tillkallas polis och Henry blir arresterad och tas till polisstationen. Mr. Dundee och polismästaren får bevittna säckens kraft men tror endå allting är stöldgods.
"There's nothing mightier than the meek, and a merry Christmas to each and all."
 
Jag rekomenderar skarpt att se detta avsnitt nu i jul, personligen har det blivit lika mycket tradition som Kalle Ankas Jul men Night of the Meek är och kommer nog vara en av de starkaste Julspecialer nånsin och en av mina favorit Twilight Zone avsnitt.
 
Part 1:
http://www.youtube.com/watch?v=YGwHJL4RyOg

Part 2:
http://www.youtube.com/watch?v=56ky9wHS9ow
 
 
God Jul från oss alla här på Filmfett, till er alla och ett Gott Nytt År
 
Markus