0

The Munsters

En av mina älsklingar till tv-serier, "The Munsters" från 60-talet handlar om en familj av monster, pappa Herman är Frankensteins monster, mamma Lily är vampyr, deras son är en varg pojke. Med familjen bor också Farfar Munster (vampyr) och Lilys systerdotter Merlyn som inte alls är ett monster och anses vara handikappad av resten av familjen. Serien var 1 av 2 av sitt slag under sin tid, konkurrenten "Addams Family" handlade också om en kuslig familj som skrämde slag på grannskapet. Varje avsnitt hade olika handlingar som kretsade runt en familjemedlem fast fokuserade på Pappa Herman. Kort sagt, det påminner om "The Simpsons". En trög familjefar, en hemmafru, en busig son, en normal/smart flicka och en galen farförälder.

"The Simpsons" paroderar till och med denna liknelse i ett av Halloween avsnitten.

 

1966 kom "MUNSTERS GO HOME!" ut på teater och var en av 5 filmer totalt (inklusive en tecknad film), fast var den enda som nådde biograferna. Familjen Munsters ärver en herrgård i England samtidigt som andra släktingar blir rasande när de får beskedet. The Munsters måste bort! Två kusiner försöker skrämma bort dem men blir själva skrämda när de ser Herman. Kommer the Munsters få behålla herrgården? Hur har Farfar Munster blivit en varg? Kommer Herman med sin älskade bil "The Dragula", vinna årets race?

 

MUNSTERS GO HOME har både plus och minus i sig, det som man märker först är att hela filmen är i färg (serien var svartvit). Herman och Farfar Munster är mindre roliga och har inte lika mycket hyss för sig t.ex
Farfar Munsters olika trolldrycker brukade alltid ställa till roliga satyg samtidigt som i filmen är hela hans skämt att han är en hund.....illa. Atmosfären från serien är borta totalt, till och med de scener som utspelar sig där serien utspelar sig känns fel. Vare sig du har sett serien eller inte kommer du nog inte gilla denna film.

"The Addams" filmerna som kom ut under 90-talet (borträknar den 3dje utan Raul Julia och Christopher Lloyd som var skit) lyckades med både att hylla den gamla tv-serien och uppdatera serien för yngre biobesökare och hålla publiken underhållna. Visst, "The Munsters" - filmen kom ut på 60 talet och "The Addams" under 90-talet, men ändå, "Munsters Go Home" var en bio-flopp men är den bästa av Munsters filmerna. Filmerna som släpptes direkt till DVD får denna film framstå som en Stanley Kubrick film...

 

"Munsters Go Home" får 1,5 Guldkamera av mig. 

 

Filmen har dock lyckats få med alla skådespelarna som var med i tv-serien.

- “The last time you hypnoticed me, I woke up in the morning and my wallet was gone”

- “Herman, that was just a coincidence.”

 

Markus