0

Maniac Cop 3

Maniac Cop Day
MANIAC COP 3 Badge of Silence
När en gammal kollega till Matt Cordell blir skjuten av en gisslan och media får henne att framstå som mördare ger sig Cordell ut för att rentvå hennes namn. Handligen utspelar sig på ett sjukhus där även Rober Davis karaktär från förra filmen också befinner sig där. Trots att Maniac Cop serien inte längre är skräckfilmer så har karaktärerna skräckfilms attityd, sjuk sköterskorna är slampor, de manliga arbtarna är kåta dynghögar, doktorerna/cheferna är rövhål. Det är riktigt uppenbart vilka I filmen som kommer dö och de flesta man räknat vilka det är dör. Maniac Cop 3 saknar känslan som första Maniac Cop hade, och Maniac Cop 2 var så actionpackad så att den skadar Maniac Cop 3 som saknar  ett stort pack action. Slutet bjuder dock på en mycket coolt gjord jaktscen där Matt Cordell jagar hjältarna i en brinnande polisbil, också han själv brinner som bara fan.
 
"Finish it!”

Maniac Cop 3 försöker blanda skräck och action men slänger också in sjukhusdrama, voodoo och Fredag den 13ne karaktärer. Denna film är den som folk inclusive jag tycker minst bäst om eftersom att den saknar lika mycket avancerad action som Maniac Cop 2, och har inte samma kuslig atmosfär som första. Vi har sett bi-karaktärer i 1000 tals skräck filmer, Robert Davis karaktär är lika laidback och den fattige mannens Dirty Harry som han var i förra filmen och Matt Cordell tar sig an många smällar och mycket eld som i tidigare fimen.
Maniac Cop 3, Badge of Silence får 3 av 5 guldkameror

Det kom endast ut 3 filmer som handlade om William Lustigs(ressigör, Maniac, Uncle Sam) och Larry Cohen (writer, It’s Alive) Matt Cordell. När de kom ut fick de kritik av både av kritiker som tykte att de kunde ha gjort mer med sin avancerade handling(första filmen), och polisen som inte gillade iden om att mördaren gick runt med polisuniform. Matt Cordell spelas av Robert Z’Dar, en tidigare polis, i varje film. Serien har fått kult status och Maniac Cop 2 har blivit den mest hyllade utav de 3. Men på tidigare år har de blivit mindre välkända och glidigt undan många action älskare och för det mesta kultfilms älskare som känner igen dem. Men filmernas fan har förrsökt att ge filmerna mer igenkännelse, till exempel ManiacCopFans, en hemsida som just nu ligger nere hade forum, trivia och bilder som man inte skulle kunna hitta någon annanstans. Matt Cordell har också blivit en av de karaktärerna som blivit vald till att delta i kommande flash spelet TerrorDrome, där man kommer kunna spela som  Michael Myers, Jason, Freddy Krueger och Chucky, men också mindre kända karaktärer som The Tall Man (Phantasm), CandyMan och Maniac cop. Första filmen har nu också fått en Blu-Ray relese.


Maniac Cop I Terrordrome

Det har nu snackats I ett par år om en uppföljare eller en prequel till serien som fortfarande är långt ifrån produktion, men tack vare kultstatusen är inte Maniac Cop helt bortglömd. Helt klart 3 av mina favorit filmer Och helt klart en av mina absoluta favorit trilogier.
 
Matt Cordell aka. Maniac Cop


Markus