0

Maniac Cop 2

 Maniac Cop Day
Matt Cordell är tillbaka i stan för att färga gatorna röda med blod. I denna uppföljare får vi ett par nya karaktärer, dektetiv Sean McKinney spelad av Robert Davi, Susan Riley spelas av Claudia Christian och Turkell, seriemördare som fokuserar mest på strippor och prostituerade, Han spelas av Leo Rossi och är helt psykopatisk i denna film.
” It must be visiting hours, 'cause my friend is back!

Cordell överlevde händelserna från förra filmen och vandrar än en gång bland oss dödliga. Efter att ha  mördat en person från förra filmen (inga spoilers) tar Sean Mckinney på sig fallet att få Officer Cordell under jord en gång för evig. Matt blir kompis med en annan seriemördare, Turkell, som ger han skydd i sitt hem där ingen ska kunna hitta Cordell. Men när Torkell blir arresterad ger sig Cordell ut för att hämta honom, vilket leder till vad många fans kallar trilogins höjdpunkt, en polis massaker, men galenskaperna slutar inte där, tillsammans med Turkell, en kidnappad polis och ett gäng fångar, kapar Cordell en buss och siktar in sig på Sing-Sing fängelset, där Cordell blev mördad. NU ska Matt Cordell äntligen få hämd.
Maniac Cop 2 kastar nu bort skräcken och har färvandlats till en actionthriller. Bruce Campbell och Laurene Landon från första filmen återvänder för en stund men filmen fokuserar mer på Cordell och de nya karaktärerna. Maniac Cop 2 anses vara Terminator 2 utav serien, de nya karaktärerna är identiska Frank McCrae och Theresa Mallory i sättet. Jakt scenerna i filmen är mer koigrafierade, så är också slagsmålen och stunten, men de flesta som ser filmen kommer troligtvis hålla med om att högpunkten i Maniac Cop 2 är när Cordell marcherar in i polishuset med en kpist och skjuter hejvilt. Kameravinklarna, blodseffekterna, ett mycket avancerat kast med gammal polis som flyger igenom många bås. Filmens klimax är också mycket facinerande för denna sortens film, och tro mig när jag säger att det slår eld och lågor om den.
Maniac Cop 2 får 4.5/5 guldkameror av mig.

“Shooting Cordell is only good for getting his attention.”

 
Markus