0

Howard the Duck (Ingen plockar Howard)

Baserad av serie tidningen av Steve Gerber, Howard the duck har blivit Marvels svarta får. Tack vare dess flopp väntade man 20 år med att släppa nästa Marvel baserade film, X-men men Howard the Duck blev en kult klassiker med 8 Razzie Nomeneringar och 4 Razzies awards hem kammade + en extra nomenering " Worst movie of the decade" kan då Howard the Duck ha något positivt om sig?
 
"No more Mr.Nice Duck"
 
Howard är en vanlig nobody ifrån planeten Duckworld, där ankor är den dominerande rasen, men en dag sugs han in i ett maskhåls liknande spektakel som får honom flyga igenom universum och landa på planeten Tellus. efter många Ank-relaterade skämt och några golvade skurkar möter han Beverly, spelad av Lea Thompson, en wanna be rock star som sjunger för en lokal bar och vars maneger tar alla dess pengar. För att få svar tar Beverly med Howard till sin forskar kompis Phil, pinsamt framställd av Oscars vinnaren Tim Robbins, men han har bara att berätta sånt som Howard redan vet. Sedan blir Howard och Beverly ovänner och bestämmer sig för att gå seperata vägar. Men för att överleva måste Howard ta ett jobb, men det är inte så lätt när man är en utomjording. Men med Phils hjälp och Dr. Walter Jennings maskin kan det finnas en chans att komma hem, eller värre hämta fler monster ifrån andra planeter...större och ondare monster.
 
" I told you, bird-brain, I am not Jenning anymore! I am now one of the Dark Overlords of the Universe."

Howard the Duck är producerad av George Lucas känd för att producerat andra stor filmer som Star Wars och Indiana Jones filmerna....men med en 40 miljoner budget känade den inte ens tillbaks hälften och fick negativa reviews i mängder. Men trots detta finner jag Howard the Duck mycket underhållande, ett typiskt exempel på en film som är så dålig så att den blir sjukt underhållande. 80-tals kännslan trycks ner i halsen på en som en sån där kabel som används vid alkoholsförgiftning. Ed Gale mannen som framställer Howard i filmen får mer fanmail än för hans framträdande som Chucky från Childs Play filmerna säger han och Mel Brooks sa även " Anyone who was in Howard the Duck can be in my movie".

Howard the ducks kult status är fortfarande mycket stark och för kult älskare som en själv kan jag säga att Howard the Duck är enligt mig, den bästa sämsta filmen

Howard må kamma hem 8 Razzie nomineringar, men här på Filmfett kammar den hem 4 av 5 Guldkameror för att vara sjukt underhållande.

Fornot: Efter att ha sett filmen skyndade jag mig att inhandla en collection av Howard the Duck serie tidningarna
Fotnot 2: Disney hota att stämma Marvel pga att Howard the Duck såg alltför lik ut Kalle Anka, efter detta blev Howard tvungen att ha på sig byxor resten av livet
" according to my lawyers I´ve allways had pants" - Howard i Marvel Zombies 5
 
Markus