1

Ceremonin - The Ceremony

"The Ceremony" - Ceremonin är en ny romantisk dramakomedi som bygger på det gamla Romeo & Julia-stilen. Kille vill ha tjej, tjej ska gifta sig med annan. Tjej är inte kär i personen hon ska gifta sig i och är väldigt osäker över vem hon vill ha.
Det som skiljer sig här däremot, är själva kemin i karaktärerna som inte är något att ha alls.
Sam är en vanlig ung kille som tar med sin vän Marshall på en resa, han yttrar sig tydligt om att resan är för att återuppväcka deras vänskap. Detta är tydligt fel, och Sam lurar bara med Marshall för att vinna tillbaka sin gamla flickvän Zoe (Uma Thurman) som nu ska gifta sig med en irländsk kille vid namn Lee Pace. Det går inte långt inpå när man förstår att Marshall börjar inse att Sam bara lurat med honom och manipulerat honom hela vägen.
 

"Sam, quit standing on your toes. I like you, just the way you are."
 
 
Denna filmen var ett riktigt bottennapp. Humorn var inte rolig. För mycket överdrivet och man kände inte så stark sympati för huvudkaraktären på grund av hans naivitet och barnslighet. Han var jobbig och man blev lätt irriterad på honom. Hans vän Marshall, som följer med får man mycket förståelse för, och man kan knappt begripa varför han hänger kvar med Sam överhuvudtaget.
Sam har svårt att släppa taget. Hans karaktär är omogen och han känns inte redo helt enkelt för något. Han är oärlig och falsk. Zoe är svag i sin roll och jag tycker hon försöker komma i sin karaktär men att det inte riktigt passar. Vissa dialoger ur manuset känns väl realistiska men det klickar ändå inte. Manskomplexet tas upp när Sam känner sig hotad av Zoe:s man Lee. Det hela blir teatraliskt och rent ut sagt löjligt. Bra däremot att man får lite förståelse för Lee, och att han inte bara framstår som någon ond djävel. Nej, om du vill se någon bättre romantisk komedi rekommenderar jag hellre "The Romantics".
Detta var bara gammalt i ny skepnad och karaktärerna hade verkligen inga personligheter alls.
 
"The Ceremony" får 2/5 Guldkameror av mig.

Den hade fått bara 1 guldkamera om det inte hade varit för den mysiga miljön längs kusten och Marshall som faktiskt hade lite omtänksam personlighet runt sig och gjorde bra ifrån sig som skådespelare! Men detta är ingen film jag kommer komma ihåg! Tyvärr!
 

Joel
 
 
1 mia:

Nä, den verkar ju inte speciellt bra. men uma ser väldigt vacker ut, så jag ger nog den en chans ändå!!!

Svar: Gör så! :)
Filmfett